Opis usług

Ośrodek Kształcenia Ustawicznego AWANS działa na rynku szkoleniowym od 1992 roku.

Jako instytucja szkoleniowa posiadamy bogatą ofertę szkoleniową oraz bogate doświadczenie. Prowadzimy szkolenia zawodowe i doskonalące umiejętności pracowników z różnych obszarów.

Nasze priorytety to:
- Kadra szkoleniowa składająca się z najwyższej klasy specjalistów,
- Nowoczesne, dobrze wyposażone pracownie techniczne
do prowadzenia zajęć praktycznych,
- Szkolenia i kursy na najwyższym profesjonalnym poziomie.

Kontakt

Ośrodek Kształcenia Ustawicznego AWANS

ul. Helenówek 4 pok. 204

25-661 Kielce

tel. 41 345 28 32  wewn. 25

tel. komórkowy 508 275 181, 660 755 735

od 8-16 godz. Agnieszka Koziołek, Iza Mroczek

email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

 

Pozostałe Ośrodki Kształcenia, w których odbywają się szkolenia/ kursy:

- ul. Armii Krajowej 21 C, Jędrzejów,
- ul. Towarowa 4, Końskie,

- ul. Sokola 38 Skarżysko- Kamienna,
- ul. 1-go Maja 2, Pińczów.

 

Szkolenia medyczne i kosmetyczne na terenie Kielc, realizowane są na ul. Klonowej 53

tel. 41 331 02 31, kom. 666 854 666.

 

Formularz kursy

Formularz KKZ

 

Gastronomiczne

Serdecznie zapraszamy na kurs kucharza - 70 godzin (10 godzin teorii i 60 godzin praktyk).
W trakcie kursu poznasz najnowsze kulinarne trendy, a także:
• nauczysz się kalkulować i zestawiać koszty
• poznasz normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej, zasady BHP oraz wymogi systemu HACCP w gastronomii
• nauczysz się oceniać surowce i półprodukty
• otrzymasz praktyczne wskazówki dotyczące przepisów, nauczysz się opracowywać menu dla różnych grup konsumentów
• poznasz techniki krojenia ,
• nauczysz się obsługiwać wszelkie kuchenne urządzenia
• poznasz sposoby przeprowadzania obróbki wstępnej potraw oraz ich obróbki cieplnej
• nauczysz się, jak przyrządzać zupy, sosy i rozmaite inne potrawy, a także jak dobierać do nich dodatki
• dowiesz się, jak dekorować stół i eksponować potrawy

cena kursu 1200 zł, możliwość płatność w ratach.

Zajęcia odbywają się w profesjonalnej pracowni gastronomicznej i sali obsługi konsumenta.

Kurs "Kelner- barman z organizacją przyjęć okolicznościowych i wesel"

Cele kursu: przygotowanie słuchaczy do profesjonalnej obsługi konsumenta w zawodzie barman-kelner oraz zapoznanie z organizacją usług gastronomicznych.

Wymagania:
1. Ukończone 18 lat,,
2. Predyspozycje do zawodu,
3. Dobry stan zdrowia, aktualna książeczka sanitarno – epidemiologicznych.

Program kursu:
1. Predyspozycje zawodowe,
2. Wybrane zagadnienia z gastronomii,
3. Ogólne zasady, metody i przebieg obsługi w zakładach gastronomicznych,
4. Techniki i rodzaje podawania,
5. Dekorowanie stołów,
6. Charakterystyka i mieszanie napojów zimnych oraz gorących,
7. Organizacja baru.

Czas trwania: 50 godz., zajęcia odbywają się dwa razy w tygodniu (w godzinach popołudniowych) lub w weekendy.

Cena kursu: 600 zł

 

Warsztaty z gotowania

Cele warsztatów: nabycie nowej wiedzy oraz umiejętności kulinarnych przez uczestników kursu. Zapoznanie z różnymi rodzajami kuchni: kuchnia polska, kuchnia śródziemnomorska, pieczenie i dekorowanie ciast, itp.

Wymagania:
1. Ukończone 18 lat,
2. Zainteresowania gastronomią.

Organizujemy warsztaty o tematyce:
1. Sushi- zapoznanie się ze sztuką japońskiej kuchni,
2. Kuchnia włoska,
3. Kuchnia indyjska,
4. Kuchnia hiszpańska,
5. Kuchnia wegańska,
6. Kuchnia meksykańska,
7. Techniki przygotowania mięsa,
8. Techniki przygotowania ryb,
9. Ciasta.

Czas trwania: 3-4 godziny., zajęcia odbywają się w tygodniu (w godzinach popołudniowych) lub w weekendy.

Cena warsztatów: 170 zł - 220 zł